Обережно, блекаут: безпека водіїв на дорозі

Обережно, блекаут: безпека водіїв на дорозі

buttons.will share

Вже понад місяць українці вчаться жити, працювати й вчитися за графіком відключення електроенергії. Ситуація на дорогах не найкраща: несприятливі погодні умови, дощі, туман, сніг та ожеледиця посилюються темрявою під час планових відключень електроенергії. Тож у вечірній час доби стає все складніше пересуватися містом. Кількість ДТП збільшується ще й через те, що під час блекауту деякі світлофори також не працюють, а в умовах насиченого міського трафіку це рівнозначно анархії, навіть попри наявність регулювальників, що керують потоками транспорту. 

Отже, кілька порад для водіїв, щоб уберегтися від неприємностей під час блекауту: 

  1. Перед виїздом на дорогу перевірте всі елементи, що відповідають за видимість на дорозі: скло, дзеркала переднього, заднього і бокового виду, фари, протитуманки, стоп-сигнали та сигнали повороту, на яких міг залишитись сніг чи дощ, перевірте роботу склоочисників. 
  2. Дотримуйтесь швидкісного режиму на дорозі, а краще обирайте повільніший темп руху, як то кажуть: тихіше їдеш, далі будеш. В умовах блекауту цінність цієї філософії зросла в рази. 
  3. На весь зимовий сезон забудьте про маневри та різкі рухи кермом. 
  4. Тримайте максимальну концентрацію на дорозі протягом всього руху, не відволікайтеся на телефон та розмови з пасажирами. 

Системи безпеки автомобіля, які допоможуть підвищити керованість в умовах блекауту електроенергії: 

Безпека автомобіля – це аспект, який автовиробники щоразу намагаються зробити все більш досконалим і адаптованим до будь-яких умов та ситуацій на дорогах. Навряд чи вони могли передбачити, що у 21 столітті темрява може стати найбільшим випробуванням на міцність. Поки не існує функцій, які допоможуть краще долати вулиці, занурені в блекаут, проте моделі Mitsubishi посилені системами, що сприятимуть більш впевнененому керуванню. 

  • Super-All Wheel Control – розумний повний привід, який не тільки підвищить керованість кузовом автомобіля під час руху поганою дорогою чи планових відключень електроенергії, а й адаптує авто до будь-яких умов завдяки кільком режимам: 
  • Normal Mode – для буденного керування звичайними трасами;
  • Snow Mode – зробить авто впевненішим на слизькій і засніженій дорозі;
  • Gravel – допоможе здолати бездоріжжя. 

Крім того, ця система буде контролювати поведінку авто під час прискорення, проходження поворотів та гальмування, що неодмінно підвищить безпеку вашого руху в умовах блекауту та поганої видимості. 

  • Active Yaw Control – система керування вектора тяги, присутня в моделі Mitsubishi Eclipse Cross правильно розподілить гальмівні зусилля між передніми колесами та допоможе впевненіше проходити повороти, чітко тримаючись траєкторії заданого руху. Система автоматично пригальмує колеса, що значно допоможе у непередбачуваних ситуаціях, що можуть статися в умовах поганої видимості під час відсутності освітлення доріг.
  • Круїз-контроль в автомобілях Mitsubishi допоможе вам завжди тримати під контролем швидкість, з якою ви рухаєтесь, варто лише задати бажаний показник і автомобіль не дозволить вам перевищити його. 

Та найголовніше під час руху в умовах блекауту – це звичайно ж уважність і справність вашого автомобіля. Дотримання елементарних правил ПДР та безпеки на дорозі, допоможе пережити цей важкий період. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital