Правильний прогрів автомобіля за низьких температур повітря. Що потрібно знати?

Правильний прогрів автомобіля за низьких температур повітря. Що потрібно знати?

buttons.will share

Прогрівати чи не прогрівати – ось в чому питання і дискусії навколо нього точаться не менш запеклі, ніж з приводу вакцинації. Дехто вважає, що сучасним авто така процедура не потрібна, проте це не доказовий факт. Більшість же механіків дотримуються думки, що температура 30-40 градусів – це мінімум з яким можна вирушати в дорогу. 

Навіщо це потрібно? 

За низької температури рідини в автомобілі набувають більш густої консистенції, що ускладнює їх перекачування. При старті без прогріву ви можете пошкодити механізм двигуна, оскільки він запуститься без достатньої кількості масла. Крім того, холодний двигун споживає більше пального та генерує більше шкідливих викидів.  Якби там не було, прогрівання без фанатизму допоможе підтримувати нормальну роботу двигуна в зимовий період.

Скільки часу потрібно прогрівати двигун? 

Тривалість прогріву авто взимку залежить від декількох факторів: температура повітря, тип двигуна та тип палива. У середньому для цього потрібно від 5 до 15 хвилин.

  • Якщо на вулиці мороз від -10°C до -20°C, розігріти рідину до робочої температури можна за 10-15 хвилин. 
  • За температури від -5°C до -10°C можна обмежитися 4-7 хвилинами прогріву.
  • Від 0°C до +5°C – знадобиться 1-3 хвилини для досягнення комфортної температури. 

Як правильно прогрівати автомобіль взимку? 

  • Не прогрівайте автомобіль на холостому ходу

Це одна з найбільш поширених помилок, які роблять водії. Як показують дослідження, автомобіль можна безпечно рухатися вже через 1,5-2 хвилини після запуску двигуна. Продовження роботи на холостому ходу не тільки займає зайвий час, але і збільшує кількість шкідливих викидів у повітря.

  • Рухайте автомобіль з помірною швидкістю.

Коли двигун уже працює, їдьте, дотримуючись швидкості 40-50 км/год протягом кількох кварталів.

  • Не доводьте авто до високих обертів. 

Протягом всього часу прогрівання двигуна, рухайтесь, не перевищуючи 2-2,5 оберти двигуна автомобіля. 

Зверніть увагу, що тривале прогрівання може бути непотрібним та навіть шкідливим для двигуна, оскільки збільшує його зношування та скорочує термін служби.

Оптимальний час прогрівання автомобіля взимку - від 5 до 15 хвилин. Якщо ви не впевнені, скільки часу потрібно саме вашій машині, зверніться до механіка чи за консультацією в спеціалізований сервіс. 

Комфортний прогрів в автомобілях Mitsubishi

Сідати в холодне авто зранку – задоволення не з приємних. Саме тому для власників Mitsubishi Eclipse Cross, ASX та Outlander передбачено ряд функцій, які призначені для зберігання тепла в салоні та покращення комфорту водія, який прогріває авто.

  • Одна з них — це система автоматичного вмикання підігріву сидінь, яка допомагає зберегти тепло в салоні та знижує час прогрівання автомобіля. 
  • У деяких моделях також є підігрів керма, що забезпечує комфортне водіння навіть в холодну погоду.
  • Крім того, Eclipse Cross, ASX та Outlander оснащені системами клімат-контролю для підтримки та регулювання температури і вентиляції повітря в салоні. 

А за допомогою фічі дистанційного запуску двигуна, яка передбачена в деяких комплектаціях, ви назавжди забудете про холодні сидіння в зимовий період, оскільки авто прогріється ще до того, як ви відкриєте двері. 

Бережіть себе та свої авто.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital