Як правильно доглядати за шкіряним салоном автомобіля Mitsubishi?

Як правильно доглядати за шкіряним салоном автомобіля Mitsubishi?

buttons.will share

Пам'ятаєте відчуття, коли ви вперше доторкнулись до шкіряних сидінь нового автомобіля Mitsubishi? Щоб зберегти їх такими ж м'якими та неймовірними на вигляд і дотик, доведеться докласти немало зусиль. Адже під дією ультрафіолету, перепадів температури та неякісної автомобільної хімії шкіра висихає, грубіє та з часом покривається тріщинами. Ми розповімо, як цього уникнути. 

Як правильно чистити шкіряний салон Mitsubishi?

Догляд за шкіряним салоном автомобіля складається із трьох етапів: сухе чищення, хімчистка та захист. Ми детальніше розповімо про кожен із цих етапів.

  • Суще чищення

Найперше потрібно очистити поверхню від пилу та піску, що потрапляє у салон із вулиці. Ці забруднення найкраще видаляти повітряним пістолетом, порохотягом або м'якою щіточкою із довгим ворсом. Їх не можна стирати ганчіркою чи змітати рукою, адже вони абразивні та можуть подряпати покриття. Добре очищайте усі шкіряні поверхні, приділяючи увагу швам та заглибленням у кріслах.

  • Хімчистка

Після завершення сухого очищення можна переходити до хімчистки. Важливо використовувати професійні засоби для догляду за шкірою, що мають нейтральний Ph. Побутові очищувачі або універсальні спреї для догляду за салоном можуть пошкодити захисний шар та пересушити шкіру. Для хімчистки знадобиться пінний засіб, спеціальна щітка, маленька щіточка та ганчірка з мікрофібри. 

Нанесіть піну на щітку та очищайте поверхню сидінь круговими рухами з мінімальним натиском. Не залишайте хімію на поверхні довше, ніж на 30-60 сек. Більшість засобів розчиняють жирові та інші забруднення протягом 30 сек. Після цього піну потрібно витерти фіброю. Для зручності поділіть крісла на умовні зони та очищайте їх почергово. Маленькою щіточкою пройдіть усі шви, заглиблення та важкодоступні місця. 

  • Захист

Після кожної хімчистки натуральні матеріали потрібно обробляти спеціальними засобами, які захищають від ультрафіолету та передчасного старіння. Такі креми створюють додаткове захисне покриття, яке відштовхує бруд та запобігає його проникненню вглиб матеріалу. Для нанесення крему потрібна м'яка поролонова губка або фібра з коротким ворсом. Нанесіть крем на губку та розподіліть тонким шаром по поверхні крісел. Зазвичай таке покриття висихає за 10-15 хв, але краще почекати годину-півтори. 

Чого не можна робити із натуральною шкірою?

  • Не варто очищати крісла за допомогою парогенератора, адже він подає пару високої температури, що є небезпечним для натуральних матеріалів. Вода, навіть під високим тиском, не здатна очистити жирові забруднення та фарбу, що залишається від одягу.
  • Також не варто використовувати меламінову губку. Більшість із них досить абразивні, тому поступово знімають захисний шар та стирають фарбу. Регулярне використання меламінової губки призведе до появи потертостей на шкірі. 
  • Категорично не рекомендуємо користуватись народними методами захисту та зволоження. На форумах автовласників найчастіше говорять про гліцерин, дитячі креми та натуральні олії. Усі ці засоби неефективні для автомобільної шкіри. А натуральні олії швидко окислюються, залишаючи сліди на світлих матеріалах.

Регулярний догляд — запорука неперевершеного вигляду

Щоб салон якомога довше виглядав як новий, важливо регулярно за ним доглядати. Кожного тижня протирайте поверхні спеціальними серветками та одразу видаляйте будь-які забруднення. Хімчистку потрібно проводити значно рідше. Водійське сидіння варто чистити раз на 1,5 місяця, пасажирське — кожні три місяці, а задній диван раз у пів року. Регулярність може відрізнятись, залежно від умов експлуатації автомобіля та складу родини.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital