Як виїхати зі снігових кучугур: три перевірені способи

Як виїхати зі снігових кучугур: три перевірені способи

buttons.will share

Застрягнути в сніговому заметі – це як стикнутися із регулювальником на перехресті. Здається, шансів, що це може статися саме з тобою, практично немає, але не завжди так.

Зима та її погодні сюрпризи – справжнє випробування для водіїв і пішоходів, а дорога, присипана тонким шаром снігу, може приховувати в собі ряд небезпек. І якщо з рухом слизькою трасою ще трохи зрозуміло, то от загрузнути у величезному сніговику – та категорія пригод, якої краще не переживати. Бувають випадки, коли автомобілі потрапляють в пастку навіть очікуючи господаря на стоянці, бо техніка, яка розчищає дорогу, не завжди зважає на припарковані поряд автівки. 

Отже, що роботи, якщо халепа трапилась:

  1. Авто застрягло в снігу

Одразу два головні правила:

  • зимою у багажнику завжди має бути лопата;
  • виїжджати із кучугур треба плавно, бо різка швидкість спровокує буксування авто і ви ще більше будете занурюватись у сніг. 

Тепер до дій. Якщо ви їхали та помітили, що автівці все складніше стає рухатись або вона взагалі зупинилась, спочатку потрібно перевірити, наскільки складна ситуація попереду і чи є сенс рухатися далі, чи краще розвернутися. Якщо все контрольовано, то спробуйте плавно здавати туди-назад, щоб сніг під колесами поступово утрамбовувався, звільняючи шлях. 

Щоб трохи полегшити завдання, приспустіть шини – це додасть площі тиснення на сніг. 

  1. Танці на льоду

Учасниками цього шоу можуть стати машини, які опинились на дорозі, вкритій льодом. Таке трапляється, коли колеса просто буксують на місці через слизьку поверхню. У цьому випадку потрібно розчистити невелику ділянку від снігу, щоб він не створював додаткового опору колесам, а потім дуже плавно рушати з місця, щоб не допустити буксування. Взагалі різкість і швидкість на дорозі в зимовий час – то головний ворог водія. 

Якщо це не допомогає, поставте під колеса картонку, папір, дошки, а якщо нічого подібного поряд немає, то доведеться пожертвувати ковриком. Неприємно, але це допоможе автівці вибратися з пастки. 

  1. Авто наткнулось дном на сніговий пагорб

Ситуація із категорії “повірив в себе”, точніше в кліренс своєї машини, часто призводить до зависання транспорту на снігових насипах. У цій ситуації допоможе стара добра лопата та домкрат. Спочатку підніміть ваше авто, а потім за допомогою лопати відгорніть сніг з-під дна. 

Було б добре, якби авто теж якось допомогало виїхати з халепи, чи не так? 

І тут вступають інженери. Спеціалісти, які конструювали Mitsubishi Outlander, передбачили несподіванки зими, додавши систему повного приводу 4WD, яка забезпечує кращу прохідність і стабільність авто в негоду. Щоб активувати режим “суперкару” вам необхідно лише обрати режим системи повного привода, у нашому випадку – це 4WD Lock, яка створена для подолання зимових перешкод. 

Серед моделей Mitsubishi снігові пагорби та ожеледиця також не страшні для ASX, це компактніший, але не менш потужний кросовер, який також облаштований технологією 4WD. 

Вирушаючи в дорогу зимою, запасайтеся терпінням та інструментами, щоб у будь-якій ситуації подбати про себе та своє авто. Бережіть себе і дотримуйтесь швидкісного режиму.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital