Як захистити авто від замерзання

Як захистити авто від замерзання

buttons.will share

Зимовий період може доставляти автовласникам купу незручностей, адже авто стає більш вибагливим в експлуатації. Саме тому експерти щороку наголошують на необхідності перевірити справність свого транспортного засобу і як слід підготувати його до перших заморозків. 

Однією з найбільш дискомфортних проблем є лід, що намерзає у щілинах дверей, замках, ручках, на склі, перешкоджаючи нормальному відкриванню авто. Цьому можна запобігти, вчасно дослідивши вразливості машини. 

На що слід звернути увагу до початку холодів? 

Найчастіше двері автомобіля покриваються щільним шаром льоду через потрапляння вологи, дощу або снігу. Старі, зношені чи пошкоджені ущільнювачі на кузові та в місцях прилягання дверей пропускають велику кількість вологи, що за низьких температур стане причиною замерзлих дверей. 

Також потрібно слідкувати за чистотою гумових ущільнювачів, адже велика кількість бруду може погіршити прилягання дверей, внаслідок чого волога все одно буде проникати до салону.  

Профілактика замерзання 

Найбільш перевірений та надійний варіант — паркуватися в гаражі чи у критому паркінгу, але далеко не кожний має таку можливість. Тому на допомогу прийде автохімія: 

  • Спеціальні силіконові змазки й мастило від замерзання можна знайти в будь-якому магазині з автотоварами. Це досить прості у використанні засоби, які можуть заощадити час, зберегти нерви та кошти взимку. 
  • Мастило буде створювати ефект плівки на авто й разом з тим відштовхувати вологу, яка могла б проникнути у щілини до салону. 
  • Окремо потрібно обробляти спеціальними виштовхувачами вологи замки в авто. Адже потім набагато складніше впоратися саме із заблокованим льодом механізмом.
  • Подбайте про двигун та використовуйте автомобільні й паливні присадки для зниження температури замерзання пального. Їх додають в мастила, щоб підвищити рівень стійкості двигуна у несприятливих умовах. 
  • Антифриз – захистить двигун від замерзання морозними зимовими днями та від перегріву влітку. Головне слідкувати за тим, аби рівень води в радіаторі дорівнював кількості антифризу, тоді навіть за найнижчих температур рідина не замерзне.

Спеціальна пропозиція від Mitsubishi

З 10 жовтня 2022 до 31 грудня 2022 року офіційна дилерська мережа Mitsubishi Motors в Україні пропонує водіям заощадити до 20% коштів на підготовці своїх автівок в рамках спеціальної пропозиції: «ЗИМА 2023. Підготувався сам — підготуй свій MITSUBISHI»

Запчастини, рідини, аксесуари, які найбільше потрібні для підготовки автомобіля до зими від офіційного виробника – це найбільш надійний спосіб профілактики від сезонних неприємностей, оскільки вони дають гарантію сумісності з моделями вашого авто. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital