Як заощадити з новими цінами на пальне?

Як заощадити з новими цінами на пальне?

buttons.will share

Останнім часом у Раді все частіше говорять про повернення акцизів на пальне, які були скасовані у березні для підтримки бізнесу. У першому читанні ВРУ вже ухвалила законопроєкт за яким податок на пальне буде таким:

  • газ – 52 євро/1000 літрів
  • альтернативні види пального – 100 євро/1000 літрів
  • бензин та дизель – 100 євро/1000 літрів. 

За словами експертів, автовласники теж відчують наслідки повернення акцизів на своїх гаманцях: прогнозують, що пальне подорожчає приблизно на 5 грн/л. Тож виникає логічне питання: чи можливо заощадити в умовах зростання цін?

Кілька порад для автомобілістів

Всім відомий вислів “тихіше їдеш, далі будеш” сьогодні актуальний не тільки з точки зору безпеки, а й щодо економії пального. Щоб витрати пального були рівномірними, слід дотримуватися швидкості не більше 80 км/год та уникати різких розгонів і гальмування. Та це не єдиний лайфхак.

  1. Талони на пальне

Раніше фізичні особи могли придбати літри та зарахувати їх на свій баланс. Це давало можливість купувати пальне за ціною, яка була на стелі у день покупки. Проте на сьогодні така можливість є лише у юридичних осіб. Представники бізнесу можуть укласти договір з АЗС, але враховуйте, що зараз діють обмеження номіналу карток. Крім того, купувати талони краще в перевірених мережах, оскільки останнім часом з’являється багато шахраїв, які продають “мильні бульбашки” за ціною пального. 

  1. Газобалонне обладнання

Скраплений газ для водіїв завжди був вигіднішим з точки зору гаманця. А в умовах дефіциту пального ГБО здається взагалі рятівним жилетом. Реальна економія витрат  пального може складати 40-50% відсотків. Попри те, що установка такого обладнання теж передбачає витрати, приблизний термін окупності коливається в межах року. Слід зазначити, що бувати на техогляді потрібно буде частіше, як мінімум кожні 10,000 км. 

  1. Шини

Слід уважно слідкувати за рівнем тиску в шинах, його потрібно підтримувати на рівні 0,2-0,3 атм, щоб колеса чинили менший опір котінню. Так пальне буде використовуватись більш рівномірно. Але ні в якому разі не перекачуйте їх, адже це вплине на безпеку вашого руху. 

  1. Технічний стан авто. 

Щоб витрата пального була саме такою, як вказано у характеристиках авто, його система повинна працювати ідеально: чисті свічки запалювання, справні паливні форсунки, справні колісні механізми, правильні кути встановлення коліс. Все це допоможе вашому автомобілю динамічно їздити та менше споживати. 

Якщо ви обираєте нове авто, яке стане універсальним та безпечним помічником на дорозі та потішить економією пального, слід детально познайомитися з Mutsubishi ASX, що поєднує в собі динамічність та раціональну витрату бензину. Оптимальний 1,6-літровий двигун покаже гарну віддачу на дорозі за будь-яких умов. При цьому як для міського кросовера, що має надійну систему безпеки, він показує невелику витрату – 7,7 л пального на 100 км. А завдяки системі повного приводу стійкість та керованість автомобілем забезпечить комфортний рух не тільки містом, а й навіть в умовах ожеледиці, бездоріжжя та їзди гористою місцевістю. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital